Goedkope huurauto vinden

goedkope huurautoBen jij het ook beu om 40 euro of meer te betalen voor dagje auto huren wanneer je op reis bent?

Een auto huren kan dan ook een behoorlijk duur grapje zijn als je onderstaande basisregels niet volgt.

Autoverhuurbedrijven in kaart brengen

Wanneer je een auto wil huren tegen een scherpe prijs maak dan eerst een overzicht van de autoverhuurbedrijven die beschikbaar zijn. Dit kan per land, stad of airport sterk verschillen.
Neem er rustig je tijd voor, het is geen wedstrijd, kijk rustig en probeer er geen te missen.  Eens je een overzicht hebt van alle aanbieders kan je rustig alle aanbiedingen op een rijtje zetten. En er de beste aanbieding voor jouw situatie uitpikken. Er zijn altijd wel korte termijn aanbiedingen. Vraag echter rustig door of er niet nog extra voordelen zijn. Bijvoorbeeld een auto met meer opties of meer comfort.

Boek de goedkoopste auto met minste opties

Wanneer je van te voren een auto huurt, zeker in het geval je dit enkele weken tot maanden van te voren regelt, huur dan altijd de auto met de minste opties tegen de scherpste prijs. Je kan in Alicante bij goed zoeken goedkoop een auto huren. Zoek dan online op ‘auto huren Alicante‘. Je zal zien dat veel autoverhuurbedrijven vaak de auto’s uit het goedkoopste segment het meeste verhuren. De kans is dan ook sterk aanwezig dat wanneer jij je erg goedkope verhuurauto komt oppikken deze helaas niet meer aanwezig. Het autoverhuurbedrijf zal jou dus luxere wagen mee moeten geven. Uiteraard wel tegen het goedkope tarief. In het geval de goedkope auto nog wel aanwezig is, en het karretje bevalt je echt niet, kan je altijd nog ter plekke upgraden. Autoverhuurbedrijven doen nooit moeilijk over een upgrade. Integendeel.

Fly & drive

Als je echt relaxt wil reizen probeer dan een fly & drive vakantie te boeken. Of nog idealer. Een fly & drive vakantie inclusief accomodatie. Zodat je perfect weet dat er aan het eind van je geweldige autorit een heerlijk bed op je wacht. Zonder gedoe van eerst op jacht te moeten naar een hotel of B&B waar nog plek is.
Je kan deze pakketreizen vinden bij de meeste reisagenten.

Nog meer besparingstips voor het huren van een auto

Een erg bruikbare tip om een goedkope een auto te huren is om erg vroeg in de morgen langs te gaan bij het autoverhuurbedrijf. Er zijn dan vaak erg goede deals te maken door middel van free upgrades. Ook hier geldt weer de tip dat op het vroege tijdstip veel auto’s nog niet zijn teruggebracht door de huurders. Op die manier kan je dus ook vaak een auto met betere opties krijgen voor een scherpere prijs.

Wanneer jij je auto retourneert bij het autoverhuurbedrijf, doe dan altijd je tank vol.
Het autoverhuurbedrijf wil dit ook graag voor je doen. De benzine bij hun is echter altijd veel duurder dan bij eender welk ander benzinestation.