Reisverzekering afsluiten doe je zo

Er zijn gigantisch veel reisverzekeringen beschikbaar. Je persoonlijke verzekeragent, je lokale bank, je credit card maatschappij, reisagent en nog veel meer specialisten bieden in allerlei vormen en maten
reisverzekeringen aan.

Soms zit er al een reisverzekering verbonden aan je ziektekostenverzekering. Stel je zelf dus de vraag wanneer je wil verzekerd zijn op reis en welke soort reisverzekering je wil kiezen. In principe wil je door een reisverzekering drie grote items verzekerd zien.

Verzekering van alle medische zorgen

Het eerste type is medische verzekering. Zorg bij het afsluiten van een medische reisverzekering dat er geen beperkingen zijn omtrent je leeftijd of persoonlijke omstandigheden. Zeker voor wintersport of verre reizen is het belangrijk om te controleren of het transport naar het ziekenhuis of repatriëring naar huis is inbegrepen.

Verzekering van je reis en verblijf

Het tweede type is de reisverzekering die zorgt dat je reis kan doorgaan. Of dat je je geld terugkrijgt wanneer de reis niet kan doorgaan. Door faillissement van de reisorganisatie, erg natuuromstandigheden, oorlog, werk, overlijden…

Verzekering van je bagage, bezittingen en autohuur bescherming

Het derde deel wat je verzekerd wil zien zijn al je persoonlijke bezittingen die je bij hebt op reis. Daar valt ook je bagage, fototoestel, tablet, smartphone etc. onder. Zorg dat je goed weet welke voorwerpen wel of niet verzekerd zijn.

Reisverzekering kiezen

Maak voor jezelf en je reisgezelschap een overzicht van wat je belangrijk vind om verzekerd te hebben. Eens je dit weet kan je een reisverzekering kiezen die maximaal je noden verzekert. Hou ook rekening met de eventuele hoogte van de eigen bijdrage. In welke landen en voor welke periode je reisverzekering geldt.

Conclusie

Als je van plan bent om een reisverzekering af te sluiten, is het belangrijk om te weten wat je allemaal verzekerd wil zien. Kijk en vergelijk vervolgens heel goed rond welke reisverzekering het beste bij jou en je vakantie past.